Inloopkast naar jouw wensen ontwerpen

Een inloopkast is toch de droom van elke vrouw (en man)? Al jouw kleding, schoenen, tassen en accessoires prachtig uitgestald en overzichtelijk opgeborgen. Met een zelfontworpen inloopkast waan jij je elke dag in een ware winkel! Lees nu snel verder en ontdek de mogelijkheden voor jou droom inloopkast.

Inloopkasten op maat
Inloopkasten kunnen in allerlei verschillende maten ontworpen worden. Verder kun je natuurlijk alles naar jouw eigen wensen vormen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor verschillende ramen, deuren en schuine of juist rechte wanden. Ook kun je kiezen of jij een rechte inloopkast wilt, eentje met een u-vorm of zelf een inloopkast met verschillende hoeken.

Bij het ontwerpen van een eigen inloop kast zijn er een aantal punten die van belang zijn en waar je rekening moet houden in jouw ontwerpen proces.

Afmetingen
Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je gaat kijken naar de maten van jouw inloopkast. Iedereen wil natuurlijk een zo groot mogelijk kast, maar hier moet je wel ruimte voor hebben. Meet van te voren dus goed hoeveel ruimte je hebt en bepaal dan de afmetingen voor jouw kast. Als je eenmaal de lengte, breedte en hoogte bepaald hebt dan is het goed om te kijken naar wat voor planken jij in jouw kast wilt. Je kunt kiezen voor een standaard plankdikte, maar ook voor een dikkere plank als jij graag een luxe uitstraling wilt.

Kastindeling
Als volgende punt ga je natuurlijk kijken naar de indeling en het interieur van jouw kast. Ga je bijvoorbeeld voor een kast met schuifdeuren of heb jij liever een open kast? Daarnaast is het belangrijk om te kijken hoeveel planken je wilt en hoeveel ruimte je verder nog wilt om spullen op te kunnen hangen. Kijk tijdens het ontwerpen bovendien of jij een achterwand in jouw kast wil.

Accessoires
Als je eenmaal de afmetingen en de inrichting bepaald hebt dan kun je jouw inloopkast helemaal afmaken met de perfecte accessoires. Voeg bijvoorbeeld mooie verlichting toe zodat jouw spullen nog meer in de spotlight staan. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een ingebouwd schoenenrek, sieradenhouders of een speciale garderobelift.

Kosten
Hou bij het ontwerpen van jouw droomkast wel altijd de kosten in de gaten. Je kunt de kast natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt, afhankelijk van jouw wensen. Wil je van te voren een idee hebben van de kosten? Vraag dan bij verschillende zaken een passende offerete aan zodat je kunt vergelijken en niet voor verrassingen komt te staan tijdens het proces.

Hulp nodig?
Vind je het toch lastig om alles zelf te ontwerpen? Dan kun je natuurlijk ook hulp inschakelen van een gespecialiseerd bedrijf. Dit bedrijf kan jou helpen met het geven van advies, het meten en natuurlijk het monteren van jouw inloopkast. Ook kun je natuurlijk altijd een bezoek brengen aan een showroom zodat je verschillende inloopkast modellen in het echt kunt zien.

Bron: atmyhome.nl

Heb jij geen ruimte over? Lees dan in deze blog hoe iedereen ruimte voor een inloopkast heeft!