De beste vloerkleden per seizoen

Een vloerkleed heeft een duidelijke impact op de uitstraling van uw interieur. Het is daarom ook een goed idee om er meerder aan te schaffen. Op deze manier kunt u de kleden rouleren en verschillende ‘vibes’ creëren.  Deze blog zal u tips geven voor het perfect vloerkleed per seizoen.

 

Herfst

Om te beginnen kijken we naar een passend vloerkleed voor de herfst. In de herfst vallen de blaadjes van de bomen en start het regenachtige weer in Nederland. De sfeer die de meeste mensen in dit seizoen willen creëren is ‘cozy’, dit houdt in dat vooral kleuren die het huis knus maken van belang zijn. Meestal zorgen warme kleuren als bruin en oranje voor deze uitstraling.

Winter

In winter gaat het de meeste mensen erom om warm te blijven en te voelen. De structuur en stof van het vloerkleed is erg belangrijk om te overwegen voor een kleed voor dit seizoen. Denk bijvoorbeeld aan wollen vloerkleden, deze zorgen ervoor dat u het zeker niet koud zult krijgen.

Lente

De lente draait vooral om vrolijke kleuren. De bloemen beginnen weer te bloeien en de zon schijnt weer. Voor dit seizoen zijn vooral pastel kleuren gewild. Ook de structuur voorkeur veranderd naar laagpolig tapijt. Dit komt natuurlijk doordat de temperatuur toeneemt en een laag tapijt hierbij voordeliger is.

Zomer

De zomer heeft nog hogere temperaturen dan de lente, daarom zal ook voor dit seizoen een laagpolig tapijt voordelig zijn. Daarnaast is het in de zomer ook leuk om weer te denken aan een vrolijke gekleurd tapijt. Mooi vintage vloerkleden passen perfect in bijna iedere woonkamer in de zomer.