De prijzen van sigaretten stijgen

In de aankomende jaren zullen de prijzen van sigaretten nog maar eens gaan stijgen. In 2021 zullen we zo’n 49 cent meer betalen voor een pakje sigaretten. Maar naast dat sigaretten duurder worden zullen ook de rookruimtes in de horecagelegenheden verdwijnen. Vanaf het moment dat de rookruimtes verdwijnen is het dan ook niet meer toegestaan om een e-sigaret te gebruiken in deze rookruimtes.

Wat gebeurt er met de prijs van elektronisch roken?

Op dit moment is het al om elektronisch te roken ten opzichte van het roken van normale sigaretten. Maar naarmate de prijs van normale sigaretten in de loop van de jaren zal blijven stijgen zal elektronisch roken alleen maar een stuk voordeliger worden. Maar hoe voordeliger is een e sigaret kopen en gebruiken nu ten opzichte van het gebruiken van normale sigaretten?

Gemiddeld betaal je op dit moment zo’n € 6,- voor een pakje sigaretten. Wanneer je een maand een pakje per dag rookt komt je op een bedrag uit van € 180,-. Het gebruiken van e sigaretten kost je per dag zo’n € 0,70 en wanneer je een maand rookt komt dit bedrag uit op een maandelijks bedrag van € 21,-. In één maand tijd bespaar je dus al € 159,-. Wij benadrukken ten zeerste dat het gebruiken van e-liquid nog steeds niet gezond is en dat het op de lange termijn de longen kan beschadigen. Onthoudt dit gegeven goed wanneer je besluit om een e-sigaret aan te schaffen.

*Bij het berekenen van de prijs van de pakjes sigaretten geen rekening hebben gehouden met de kosten van aanstekers, asbakken brandschade of de toekomstige prijsverhogingen. Wij raden iedereen aan om te stoppen met roken wanneer diegene ook daadwerklijke hier toe in staat is.