Een groene bank op kantoor


Groen is een top kleur trend voor meubels op dit moment. Maar dat is niet de enige reden waarom we kiezen voor een groene bank. Een trend betekent niets als het niet werkt in een ruimte. Kantoren zijn de perfecte plek om te profiteren van de groene trend die momenteel aan de gang is. Doorgaans is het namelijk lastiger om goed natuurlijk licht binnen te krijgen in een kantoor dan in een woning. Meerdere studies hebben aangetoond dat het toevoegen van groene planten leven kan geven aan een kantoor. Waardoor werknemers gestimuleerd worden om actiever aan de slag te gaan. Niet alleen planten, maar ook kantoormeubelen kunnen een positief effect hebben op de werksfeer.De voordelen van een bank op kantoor

Het plaatsen van een bank heeft ook invloed op de indeling van andere zitplaatsen en bureaus. Je kunt namelijk het effect van een natuurlijke omgeving creëren door meer natuurlijke kleuren in je kantoorinrichting te verwerken. In ruimten waar potplanten niet passen, kan een kleurrijke groene bank een vergelijkbaar visueel effect geven. Wat een energieke en ophelderende effect heeft op hun humeur, iets wat niet zo snel gebeurt bij een neutrale grijze bank. Wanneer je je zorgen maakt over de professionaliteit van een groene bank. Groene banken zijn beschikbaar in een breed scala van tinten. Design banken met een strak design en zichtbare metalen frame om helpen je kantoor een ultra-moderne tech vibe te behouden. Natuur en technologie hoeven zich niet tegen elkaar in het ontwerp te verzetten.

Waar plaats je de bank op kantoor?

Wanneer je op zoek bent naar een bank om de oude bank te vervangen, dan heb je al een idee waar je de bank wilt plaatsen. Maar mocht je momenteel geen bank op kantoor hebben, dan vraag je je wellicht af waar de bank zal staan. Banken zijn ideaal voor medewerkers om meer ideeën op te doen in een ontspannende ruimte. Ook komen teams makkelijker samen om gesprekken te voeren. Zo worden face-to-face werk overleggen relaxter. Door meerdere werkgebieden te maken wordt de creativiteit en productiviteit van medewerkers verhoogt. 

Het is ook goed om een bank te plaatsen in een koffieruimte. Waar medewerkers pauzeren en met elkaar kunnen babbelen. Banken zijn een geweldige manier om team samenhang op te bouwen. Een bank werkt het meest effectief in een open ruimte zodat het mensen uit verschillende teams uitnodigt om samen te komen. Voor meer inspiratie kunt u een kijkje nemen bij Wout Monseurs.