Het verkopen van je huis!

Een huis verkopen doe je niet zomaar. Wat er allemaal bij komt kijken, wanneer je jouw huis verkoopt? Lees dan verder!

Je huis aan melden voor verkoop

Je huis moet natuurlijk aangemeld worden als; te koop! Je kunt dit doen door langs te gaan bij een makelaar, online een aanmeldformulier invullen of telefonisch. Door een taxateur zal de waarde van je huis bepaald worden. Een makelaar zal een richtprijs geven voor je woning. Wanneer je eens bent met de richtprijs van de makelaar, dan kun je een afspraak maken (geheel vrijblijvend) bij de makelaar. De makelaar gaat je dan een definitief bod voorstellen en wanneer je daar akkoord mee gaat, wordt er een koopakte opgesteld, meestal zonder ontbindingsvoorwaarden.

Verkopen van je huis

Na waardebepaling van je woning en het ondertekenen van de koopakte, is het verstandig om gebruik te maken van vastgoedfotografie. Hiermee word je huis met duidelijke verkoopbare foto’s geplaatst op de daarvoor bestemde ruimte bij de makelaar en online. Zorg dat je woning netjes is opgeruimd, wanneer er potentiële kopers langskomen. Ze krijgen een beter beeld van je woning. Je kunt een opslagbox huren of spullen bij vrienden of familie plaatsen, zodat je woning ruimte biedt. Knap kleine klusje op, waardoor je woning er net wat beter uit ziet. Maak bijvoorbeeld die lekkende kraan, geef die beschadigde deur een likje verf enz. Zorg ervoor dat er rust is in je woning, wanneer er bezoekers komen kijken. Je doet er verstandig aan om je woning fris te laten ruiken. Haal persoonlijke dingen zoveel mogelijk weg, zo houd je het neutraal.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Het fijnste is een betrouwbare makelaar in de arm te nemen, om je huis te verkopen. Je kunt ook eerst langs een onafhankelijk financieel adviseur gaan, om zelf op die manier meer duidelijkheid te krijgen over je financiële mogelijkheden. Je krijgt goed advies. Vraag vooraf wel eerst hoeveel dat advies je gaat kosten. Je kunt makelaars met elkaar vergelijken, voordat je besluit met een makelaar in zee te gaan. Er zijn makelaars die gratis een waardebepaling van je huis geven. Succes met de verkoop!