Himalaya Zoutlampen geven sfeer en zuiveren de lucht

In de jaren zeventig kwam je ze veel tegen. Op veel vensterbanken, tafels en kasten stond er één: een zoutlamp. Deze lampen wordt toegeschreven dat ze de lucht zuiveren, daarover straks meer. Ten eerste wil ik even ingaan om het uiterlijk.

Zoutlampen zijn uniek

Elke zoutlamp is uniek. Omdat het gaat om een natuurlijk product dat wordt gezaagd en gebikt uit zoutkristal heeft elke lamp een net andere vorm en kleur. Wel wordt er voor gezorgd dat elke lamp in een bepaalde gewichtsklasse valt en wordt deze afgewerkt met een fitting, peertje, snoer en voet of rubber dopjes om op te staan. De kleur kan variëren van rood en oranje, tot geel en roze. Door de kristalkleur ontstaat een sfeervolle warme gloed. De grootte van de zoutlampen variëerd van 2 kg tot soms wel 10 kg. Je kunt ze ook kopen als snoer of op een schaal in kleine brokjes of helemaal gezaagd en gepolijst tot een ying yang theelichthouder.

De energiezuiverende werking van een zoutlamp

De energiezuiverende werking ontstaat door de ionisering in het zout. Hier even in het kort uitgelegd. Het peertje in het zoutkristal warmt de lamp op. Op het warme oppervlakte worden watermoleculen aangetrokken. De positieve ionen uit de moleculen worden vervolgens vastgehouden door het zout, terwijl de negatieve ionen weer vrij komen. In dit geval is negatief positief. Daar bedoel ik mee dat negatieve ionen zorgen voor een natuurlijke, gezonde energie in de ruimte. Negatieve ionen ontstaan bijvoorbeeld bij een bruisende branding, waterval, onweersbui en een hevige regenbui. Van belang hierbij is het zoutgehalte van de lamp, want hoe zouter, hoe beter de werking. Dat is de reden dat zoutkristal uit de Himalaya wordt gebruikt, dit bevat een hoge concentratie zout.

Himalaya zoutlamp kopen

Je kunt online eenvoudig een Himalaya zoutlamp kopen bij VanKaarstotservet. Het assortiment zoutkristal lampen is gemaakt van echt Himalaya zout en zijn tegen aantrekkelijke prijzen te bestellen. De bezorging volgt binnen 2 werkdagen en natuurlijk heb je ook retourgarantie.