Hoe voorkom je ongedierte in je woning? 5 populaire tips!

Wespen die zwemles nemen in je bier of limonade. Muggen in je slaapkamer. Kakkerlakken die onderhand uit je keukenkastjes stromen. Niets, maar dan ook niets, is zo lastig of smerig als ongedierte in en rond je woning. Mocht het voor jou nog niet te laat zijn, dan hebben we zeven tips voor je klaarliggen waarmee je ongedierte voor een héél lange tijd buiten je woning kunt houden. Tried and tested!

Laat geen afval slingeren

Het lijkt vanzelfsprekend maar dat is het niet voor iedereen. Je afval hoort in dichte gesloten bakken thuis tot het kan worden afgevoerd. Dit geldt zeker voor organisch afval, zoals restjes van vlees of groente. Veel ongediertesoorten zoals muizen, ratten of kakkerlakken azen hier namelijk op!

Poets je woning regelmatig

Alleen al vetvlekken kunnen nare beestjes aantrekken. Kakkerlakken, bijvoorbeeld, zijn er gek op. Niet voor niets treffen mensen bij een plaag veel kakkerlakken in en rond de afzuigkap aan. Aan de andere kant: er zijn ook soorten ongedierte die niet door vuil worden aangetrokken, zoals houtworm of vlooien. Hier gelden weer andere preventiemaatregelen voor.

Hoe voorkom je dan vlooien?

Een regelmatige vlooiencheck bij je hond of kat doet wonderen. Bovendien bestaan er allerlei middeltjes waarmee je je viervoeter kunt behandelen als het toch zover komt. Regelmatig stofzuigen is daarnaast een vereiste, want vlooien zijn vaak op vloeren te vinden. Wil je nóg grondiger te werk gaan, dan zorg je ervoor dat ook de kleedjes van je huisdieren regelmatig worden gewassen.

En die houtworm dan?

Houtworm voorkomen is vrij eigenlijk vrij simpel. Zo moet je geen brandhout binnen opslaan, want daar kunnen houtvretende wormen in zitten. Krijg je de kevers ook in het hout cadeau, dan loop je kans dat die in allerlei houten constructies eitjes gaan leggen, bijvoorbeeld in een antiek meubel of in een houten draagbalk. Dat laatste is kan heel link worden, zeker als er al jaren (jawel!) houtworm in het hout leeft.

Houd je tuin ook vrij van afval

Zijn er ratten of muizen in de buurt gesignaleerd? Dan moet je ervoor zorgen dat ze niets te eten vinden in je tuin. Dat betekent: tuinafval (zoals rot fruit) zo snel mogelijk opruimen en in gesloten bakken opslaan. Stop ook maar even met het voeren van vogels, want knaagdieren zijn ook dol op vogelzaad, oud brood en vetbollen. Heb je kippen? Waak dan ook over hun voer, want voor je het weet komen de muizen of de ratten bij ze op de koffie!

Maar wat als het al te laat is voor deze tips?!

Dan zit er maar één ding op en dat is een ongediertebestrijder bellen. Waar je die vindt? Je surft naar Beestjeskwijt.nl en je vult je postcode of woonplaats in. Je wordt meteen gekoppeld aan een expert met tientallen jaren ervaring, waar je ook woont of werkt. Wat hij voor je kan doen? Het ongedierte bestrijden natuurlijk, maar je kunt ook bij hem terecht voor nog meer tips over het voorkomen van ongewenste vogels, insecten, knaagdieren of andere invasieve beestjes. Wij wensen je alvast succes!