Interieur Trend 2019: Marokkaanse lampen

Een van de voornaamste interieur trends die wij voorzien voor 2019 zijn de Marokkaanse lampen. Marokkaanse lampen zijn niet geheel verassend lampen uit Marokko. Maar wat maakt deze zo veel specialer dan pakweg Tsjechische lampen? Nou Marokkaanse lampen worden met de hand gemaakt in ateliers. Dat soort vakwerk hebben we helemaal niet meer in Europa dankzij IKEA en co.

Alles wordt in Europa tegenwoordig met de lopende band gemaakt veel eenheidsworst. Niet met de Marokko lampen.

Egypte is overigens ook een land dat loven waard is wanneer het op lampen aankomt. Maar moeten we nu helemaal naar Marokko afreizen wanneer we een nieuwe lamp willen kopen? Nee zeker niet. Er zijn tegenwoordig allerlei Nederlandse partijen die deze lampen voor je importeren en dus het vuile werk voor je opknappen. Op balans is het helemaal niet zo veel goedkoper om zelf naar Marokko af te vliegen om daar een lamp te kopen.

Sterker nog tenzij je erg goed bent in onderhandelen met markt kooplui, waarschijnlijk ben je duurder uit, en dan moet je alsnog met die lamp rond zeulen totdat je weer terug bent in Nederland. Nee beter om gewoon bij een winkel als Ghalia te kijken en te bestellen. Voor de beste impact ga je voor een hanglamp.

Hanglampen projecteren over de hele kamer en heb je dus meer aan in principe dan wandlampen of vloerlampen al zou het nog beter zijn als je een mix van type lampen kunt inzetten. Hanglampen kan men hier bijv. vinden: https://www.ghalia.nl/Egyptische-Oosterse-filigrain-Hanglamp-plafond-lampen-Ghalia. Het mooie aan zo een lamp is zelfs als deze uit staat is het nog een pareltje voor je ogen.
Gasten die bij je over de vloer komen zullen er zeker een opmerking over maken. En om die reden verwachten we dat Marokkaanse lampen als een vuurtje zich zullen verspreiden over de Nederlandse woonkamers.