Punten van aandacht bij een 3D kopen

Een 3D printer kopen is niet iets wat je dagelijks zal doen. Dat betekent dus dat voldoende kennis van de mogelijkheden wel een hele belangrijke rol speelt. Je hebt de kennis nodig om het maximale uit je mogelijkheden te halen. In dat opzicht is het goed om te kijken naar wat de printers die op de markt zijn nu kunnen. Ook is het goed om te kijken naar wat er in de toekomst mogelijk wordt. In dat opzicht is een goed onderzoek dus wel van enig belang om te doen. Alle reden om je hier dus goed in te verdiepen.De kwaliteit van het materiaal
Natuurlijk is vooral de kwaliteit van het materiaal een belangrijk punt als je een 3D printer kopen gaat. Het materiaal waar je mee werkt bepaalt veel als het gaat om de mogelijkheden. Bedenk je bijvoorbeeld dat er veel verschillende soorten plastic zijn. Deze materialen worden ook wel filament genoemd. In dat opzicht is het dus ook goed om te weten welke vormen voor jou geschikt zijn. Ook de manier van werken die dit met zich meebrengt is hierin van belang. Denk bijvoorbeeld aan het wel of niet werken met een heated bed. Dit zijn allemaal keuzes.

De vorm van je prints
Een 3D printer kopen voor eigen gebruik zal meestal betekenen dat je voor een compact formaat kiest. Dit is vooral belangrijk met het oog op de prints die je gaat maken. Vaak is een omvang va 12x12x12 al heel geschikt om thuis mee te werken. In zakelijk opzicht is dat natuurlijk anders. Dan kunnen de printers soms wel flink groot zijn. Het bouwoppervlak is in ieder geval altijd een goed punt van aandacht. Aan de hand daarvan moet je dan gaan bepalen wat de beste keuze is voor jouw ideeën. Dit speelt een zeer belangrijke rol.

Verdere punten van aandacht
Er zijn natuurlijk ook nog een aantal andere punten van aandacht bij een 3D printer kopen. Denk bijvoorbeeld aan de bijbehorende onderdelen. Een voorbeeld is het kiezen van een goede scanner. Ook de ontwikkeling van de software speelt en belangrijke rol. Al deze zaken moeten dus worden meegenomen. Zeker ook wanneer je er langere tijd mee wilt werken is dit belangrijk. Het is dan goed om te weten of je printer gemakkelijk te updaten is door nieuwe software te gebruiken of onderdelen te kunnen aansluiten. Dit is een goed punt om in acht te nemen bij het aankopen ervan.