Wat doet een interieurarchitect?

Of je nu net een nieuwe woning gekocht hebt en deze wilt inrichten, of dat je je huidige woning een hele nieuwe uitstraling wil geven; een interieurarchitect helpt je bij dit plan. Soms kom je er zelf namelijk niet uit, terwijl een interieurarchitect precies weet hoe een huis in te richten naar jouw smaak.

Maar wat doet een interieurarchitect precies? Waar kan de interieurarchitect je bij helpen en welke dingen zal je zelf moeten regelen? Lees verder, vind uit wat de interieurarchitect voor jouw binnenhuisinrichting in Antwerpen kan doen en creëer een woning waar jij je in thuis voelt. Iedere dag opnieuw.

Interieurarchitect of binnenhuisarchitect?

Om je heen hoor je vaker iemand een binnenhuisarchitect zeggen dan een interieurarchitect. In feite betekent het ook hetzelfde, alleen is het officieel een interieurarchitect. Het gaat namelijk niet alleen om de binnenkant van een huis, maar het gaat verder dan dat. Denk bijvoorbeeld aan een interieurarchitect in Antwerpen die een koetshuis heeft gerenoveerd tot verblijfsruimte en garage. Je mag dus allebei de woorden gebruiken, maar officieel is interieurarchitect de juiste benaming voor een specialist in interieurs ontwerpen.

De taken van een interieurarchitect

Nu duidelijk is met welke titel we de persoon in kwestie moeten aanspreken, is het tijd voor de taken van de interieurarchitect. Waarbij word je wel geholpen en welke taken zijn voor jezelf?

Allereerst bedenk je zelf wat jij wilt veranderen in je huis. Bepaal voordat je naar de interieurarchitect gaat je budget om zelf niet voor verrassingen te komen staan en de interieurarchitect duidelijkheid te geven. Vervolgens maak jij je wensen en behoeften kenbaar die de interieurarchitect voor je gaat ontwerpen. Dit zijn veelal trends die jouw woning uniek maken, specifieke plannen voor verlichting of bijvoorbeeld een kast die je wilt laten maken. Samen kom je dan tot een persoonlijk plan voor jouw woning.

Wanneer een interieurarchitect inschakelen?

Ben je nog niet helemaal zeker van het inschakelen van een interieurarchitect? Vraag je dan eerst af wat je wilt veranderen in huis. Gaat het om bouwkundige dingen? Dan schakel je een interieurarchitect in. Gaat het alleen om het inrichten van je huis? Dan kies je voor een interieurontwerper of interieurstylist. Wat je ook kiest, zorg samen voor een duidelijk plan en duidelijke afspraken. Dan weet je zeker dat je huis straks echt als jouw huis aanvoelt.