Welke voordelen heeft geslaagd glas

Gelaagd glas is een type veiligheidsglas dat bestaat uit twee of meer lagen verschillende glassoorten. De buitenste laag is meestal gemaakt van helder glas, terwijl de binnenste laag een plaat van getint of gekleurd glas is. De twee lagen zijn aan elkaar gehecht met een sterke lijm en gelamineerd om een ​​stevig stuk te vormen. Omdat gelaagd glas uit meerdere lagen bestaat, wordt het zeer sterk en duurzaam. Dit type glas is 5 keer sterker dan gegloeid glas. Het is ook 4 keer sterker dan hitte versterkt glas. Door die eigenschappen kan dit type glas veel voordelen bieden. De volgende zijn twee van de vele voordelen van gelaagd glas die je moet kennen.

Veiligheid en beveiliging bieden

Het belangrijkste voordeel van gelaagd glas is dat het bestand is tegen schokken vanuit elke richting. Dit maakt het een ideaal materiaal voor gebruik in deuren en ramen waar dieven of vandalen anders gemakkelijk in zouden kunnen breken. Het materiaal is tevens brandwerend, waardoor het geschikt is voor toepassing in brandwerende gebouwen zoals ziekenhuizen of scholen. Gelaagd glas is zo sterk dat het moeilijk te breken is. Zelfs als er een breuk optreedt, zal de binnenste laag de sterkte van dit glas behouden. De kloof kan dus niet groter worden. Bij een natuurramp kan dit glas in het frame blijven zitten. Als gevolg hiervan kan het ongevallen en levensbedreigende risico’s verminderen.

Verminder hitte en lawaai van de zon

De tussenlaag in gelaagd glas vermindert de hoeveelheid zonnewarmte die er doorheen gaat met 50%. Dit maakt het ideaal voor gebruik in gebouwen met grote glasvlakken. Zo warmt het gebouw overdag niet te veel op door instraling van de zonnestralen. De tussenlaag vermindert ook geluidsoverlast van externe bronnen zoals verkeerslawaai of andere harde geluiden. Vanwege deze voordelen is gelaagd glas het geschikte bouwmateriaal voor commerciële gebouwen en openbare ruimtes.