Met deze tips kun je gemakkelijk een kraan vervangen

Er zijn twee belangrijke redenen om kranen te vervangen. Ten eerste heeft je bestaande kraan mogelijk reparaties nodig. Ten tweede wil je je keuken misschien een andere uitstraling geven. Een kraan vervangen is geen moeilijke klus. Je kunt het zelfs zelf doen zonder een loodgieter in te huren. Het vereist echter wel wat gereedschap en kennis. Je moet een sleutel, schroevendraaier en Damixa onderdelen voorbereiden. Dit project is zo eenvoudig dat je maar een of twee uur nodig hebt om het te voltooien. Als je de kraan vervanging met succes wilt uitvoeren, moet je de volgende tips volgen.

Bereid het werkgebied voor

Eerst moet je ervoor zorgen dat je over alle benodigde gereedschappen voor de klus beschikt. Verzamel je tangen, schroevendraaiers, inbussleutels en moersleutel of dopsleutel. Je hebt ook een verstelbare sleutel en emmer nodig om eventuele druppels uit je nieuwe kraan op te vangen. Sluit vervolgens de watertoevoer naar je gootsteen af ​​door de hoofdkraan achter je gootsteenkast of eronder uit te draaien. Tap vervolgens het water uit de kraanleidingen door zowel warme als koude kleppen aan hun stelen te openen.

Oude kraan verwijderen en nieuwe installeren

Vervolgens moet je de oude kraan verwijderen door eventuele slangen los te draaien. Draai de moeren los die de handgrepen op hun plaats houden met een verstelbare tang of een tang met kanaalvergrendeling en verwijder de handgrepen. Verwijder alle slangen uit de kraan, draai vervolgens de resterende moeren los en verwijder de kraan uit de gootsteen. Plaats daarna de nieuwe kraan op zijn plaats over het afvoergat in het gootsteendek. Zet vast met de meegeleverde schroeven en draai ze voorzichtig vast met een verstelbare tang of een kanaalvergrendeling om te voorkomen dat de schroefdraad loskomt. Installeer ten slotte nieuwe slangen op de schacht van de nieuwe kraan en zet deze vast met de meegeleverde compressie moeren of slangklemmen. Nu is je nieuwe kraan klaar voor gebruik. Nou, dit project is heel eenvoudig, nietwaar?

white wooden door beside stainless steel sink