Subtiel een nieuw aanzien

Er zijn talloze manieren om een woonkamer te restylen en op te vrolijken. Goedkoop kan het met muurverf en behang van de bouwmarkt. Subtiel kan het met de raamdecoratie; andere gordijnen geven vaak een andere lichtval. Hetzelfde geldt met planten in de vensterbank. En om iets met de lichtval in de avonduren te doen, met een staande lamp, een schemerlamp in een hoek, of een voetlicht vanachter de bank is veel sfeer te kweken. Hierin behoort een schaal met drijfkaarsen of waxinelichtjes ook tot de mogelijkheden.

Anders dan anders

Weinig mensen zoeken hun heil in de kunst. Terwijl het zo’n goede investering is en dat je het doel, het opvrolijken van de woonkamer, bereikt. Via online kunstveilingen zijn unieke schilderijen en sculpturen te koop. Een mooi ingelijste reproductie aan de muur; er is genoeg om de woonkamer op te fleuren. Gek genoeg is kiezen voor kunst een drempel voor veel mensen of bedanken ze er zelfs voor zonder het echt bekeken en het overwogen te hebben of het wat is. Ik geef dus daarom het advies, naar de bouwmarkt voor een ander kleurtje gaan doet iedereen. Overweeg eens anders dan anders, denk eens na over het investeren in kunst.

Tijdschriften en tv-programma’s

De ideeën in tijdschriften om een woonkamer op te vrolijken zijn vaak erg duur. Ik houd het bij het idee, ikzelf heb nog nooit een stoel of lamp wat ik in een tijdschrift zag daadwerkelijk gekocht. Natuurlijk heeft design in de gelimiteerde oplage zijn of haar liefhebbers, anders zou het niet bestaan, maar ikzelf koop het niet. Tijdschriften met ideeën om een woonkamer op te vrolijken zijn voor mij leuk voor het concept. Bijvoorbeeld ik bekijk een foto van een woonkamer met een plant, ik bekijk of dat iets voor mij is, maar met die tekst over die pot waar de plant in staat doe ik niets omdat het duur is. Voordeliger zijn de ideeën van tv-programma’s. Alles bij elkaar geeft het genoeg indrukken om een woonkamer op te vrolijken.

Ideeën genoeg

Al met al concepten genoeg om een woonkamer op te vrolijken. Ik geef hierin wel de tip, doe het stap voor stap en subtiel, want als ze op tv een woonkamer aanpakken herken je de ruimte niet meer terug. Ik zal kiezen voor het één of het ander en niet alles tegelijk. Bijvoorbeeld of de muur een andere kleur middels verf of behang, of een schilderij tegen de muur. Of andere gordijnen of andere planten. Beetje bij beetje zal je het doel bereiken en word je huis echt je thuis.

Bron: stylishcolors.eu